Westerstraat 270, 1015 MT,
Amsterdam, The Netherlands

Buurtcafé Bobbi's

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Bobbi's.

BUURTCAFé

Geschreven door Andrea Huntjens
naar menukaart
Aan de muur van Bobbi's prijkt een grote schildering Mokumse trots. Met het stadswapen in het midden, omringd door Amsterdamse iconen Eberhard van der Laan en Johan Cruijff. En Lil' Kleine. "Ik vind zijn muziek heel leuk en het schijnt dat hij hier vroeger vaak kwam," zegt eigenaar Charissa van Bever (32) met Jordaanse tongval.

Vroeger, dat was toen Café Penris daar nog was gevestigd. Penris was een echt Mokumse kroeg, die soms iets te gezellig werd en vorig jaar de deuren moest sluiten wegens geluidsoverlast.

Nieuw buurtcafé
Van Bever woonde in de buurt en kwam de eigenaar van Penris geregeld tegen bij hun favoriete broodjeszaak. Ze kocht de zaak om er een nieuw buurtcafé te vestigen.

Nu houdt een groepje senioren een bridgeavond, drinkt een toerist er een cappuccino en borrelen daar buurtgenoten. "Alles loopt door elkaar. Mijn vrienden staan te kletsen met heren van tachtig. Dat is de Jordaan," zegt Van Bever.

Wit bolletje kroket
Op maandagochtend krijgen de marktlui koffie en op zaterdagavond drinken feestgangers zich hier moed in voordat ze de hysterie van Café Nol opzoeken. "Elke zaterdagnacht om één uur komen twee dames van rond de zeventig binnen. Dan gaan de tafels aan de kant, zet ik muziek uit de sixties op en gaan ze dansen."

De buurtbewoners weten Bobbi's al te vinden. Niet zo gek ook: "Finch op de Noordermarkt is weg en meer kroegen moeten sluiten. Bijna elk café in deze buurt heeft zich aangepast aan toeristen, maar wij niet." Bobbi's heeft gewoon een wit bolletje kroket (€3) of een broodje bal (€3,25). Ook dat is de Jordaan.

ZONNIG TERRAS

Café Bobbi's is goed nieuws voor de zonaanbidders onder u. Vanaf vroeg in de ochtend tot en met ver in de namiddag schijnt de zon, op zonnige dagen, vol op ons terras.

Free Wi-Fi

De wereld kan niet meer zonder WIFI. Hebben wij ook voor onze klanten. Ga lekker zitten, klap je laptop open en je bent verbonden. 
lightersunconstructionmove linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram